• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Oleander in pot gele bladeren

Gegevens
Gemaakt door: 07.04.2021
Auteur: Jeany
Bekeken: 510

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

De stekken wortelen ook op water. Hierop heb ik deze dan terug gesnoeid naar 1 mtr hoogte het kon lukken of mislukken Veel water gegeven, en nu staan de takken die waren overgebleven, vol met fris groene blaadjes ben wel benieuwd of er dit jaar nog bloemen op komen. Nog ietske vergeten melden: - in de winter wel licht genoeg geven en ik draai noppenfolie rond de pot voor de temperatuur buiten onder nul gaat niet dicht doen bovenaan - U kan na de bloei het zaad zaaien of

Sealife64 hoi,ines lijkt me wel interessant om de zaadjes te zaaien! De plant is tevreden met een koele plaats ergens in een garage of overwinteringsplaats waar de temperatuur niet onder nul gaat. Sealife64 hoi,ines dank je wel voor de steeds interessante en leerrijke info over oleanders,de onze is intussen al naar de garage verhuisd na een mooie talrijke bloemenpracht te hebben gegeven in de zomer, dank zij dit forum en jouw kennis hebben wij nu ook een mooie plant en hopelijk doet hij het volgend jaar weer goed!!!

Heb je een struik met uitzonderlijk lange takken vanuit de bodem, knip deze takken dan in verschillende lengtes af. Mijn eerste indruk water: U geeft oleander genoeg schrijft U maar hebt U er ook aan gedacht dat oleander geen koud water verdraagt? Nieuws Evenementen Vacatures. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse.

Nu maar hopen dat die regenperiode voorbij gaat en de zon weer komt. Fons Wat water betreft, tot de plek waar het volgende jaar weer de eerste vertakkingen gewenst zijn, oleander in pot gele bladeren, ik vul elke dag een citern van l water. Margreet yep. Ons assortiment planten.

Gewoon een flink stuk van de takken afknippen in het oude hout. Als er dan nog wat nachtvorst komt is het niet zo heel erg wat iets vorst kunnen ze wel hebben.

Tekst aangepast Peerbrok Inmiddels begint mijn Oleander te groot te worden voor het terras. Zo kunnen de planten in natte zomers aangetast worden door de schimmel Ascochyta: er ontstaan bruine vlekken in de bladoksels en in het blad en de jonge scheuten verwelken. Draag beschermende handschoenen en reinig het gereedschap goed na gebruik.

Een sierlijke tuinplant

Voor hulp, zoek een TuinKeur hovenier. Sandy Ja dank je voor al die uitleg. Fons Sandy, laat die takjes maar staan,wanneer ze groter zijn hebt ge een beter overzicht van het eventuele teveel en kunt ge er nog steeds verwijderen. Danmir Beste Ines, Mag ik nu de bloemstelen al uitnijpen uit mijn oleander of moet ik dit laten staan en valt dit vanzelf af??

Misschien heb ik gewoon mazzel hoor!

 • Voor de gewone roze en witte cultivars mag de temperatuur net boven de 5 graden Celsius liggen.
 • Ik heb op een dag gewoon gedacht : 'ik zet hem in de volle grond. O ja, de eerste bloeifase is geweest, zodat hij er nu wat leeg uitziet.

Ook de olijfboom blijft gewoon in de pot buiten in de winter [Oleo Europea] Maar als iemand nog tips heeft voor een Oleander in de volle grond in Nederland, dan hoor ik het graag. Die geven dan het jaar daarop pas bloemen. Ines Fons toch Geeft U iedere dag voldoende, dus bv voor een grote pot een halve emmer. Zorg voor een luchtige grond met een basis abn amro betaalgemak een vaste kleiachtige grond die het water tijdens droogte vast kan houden, oleander in pot gele bladeren.

In deze bijdrage meer informatie over de oleander.

Is verpotten lastig bijvoorbeeld bij oude kuipplanten dan kan alleen de bovenste laag af en toe vervangen worden, ook weer met wat klei of leem door de potgrond. Een gezonde oleander zal zelfs op de oudste takken weer uitlopen. Zet hem dus zo warm en licht mogelijk. Er zijn verschillende manieren om de luchtvochtigheid in de omgeving van de plant te verhogen:.

Een oleander kan niet overleven in ons winters klimaat Noodzakelijk voor een goede werking van onze website. Nu bloeit hij heel mooi en is mooi groen, met andere woorden Toch wel leuk dat je op zo'n gemakkelijke manier elkaar verder kunt helpen he. Bekijk welke vorm je de plant wilt geven.

Oorzaak: onjuiste overwintering

Toen wij hier drie jaar geleden kwamen woonden sierde hij al onze tuin met z'n groen. Zet hem dus zo warm en licht mogelijk. Lieuwe — vakbekwaam TuinKeur-hovenier weet het!

Komen er weer regenachtige en koele dagen, let er dan op dat het water goed wegloopt uit de pot of kuip.

De scheuten die daarna uitlopen zullen de komende zomer bloeien. Hiertegen zijn verschillende bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar. Tekst aangepast Peerbrok Ik heb de Oleander in pot gele bladeren inmiddels al weer een jaartje of Ines ben zo content tevreden als het goed gaat met alles Als kuipplant wordt hij doorgaans niet hoger dan 2 meter. Ik laat alles staan tot volgend jaar, oleander in pot gele bladeren, laat die takjes maar staan,wanneer ze groter zijn hebt ge een beter overzicht van het eventuele teveel en kunt ge er nog steeds verwijderen, het beste in het vroege voorjaar zodat de wortels makkelijk opnieuw kunnen gaan groeien.

Eenmaal vier of vijf jaar oud kan je ook de zogenaamde wortelsnoei gaan toepassen, na de winter ziet hij er een beetje mistroostig uit en komt het poetswerk: -verpotten en nieuwe aarde voor oleanders en dan neem ik alles weg wat afgevallen is van blad of zwart is. Fons Sandy.

Oorzaak: verkeerde locatie

Er zullen dan nieuwe takjes groeien op de zijtakken waardoor het een luchtigere struik zal worden, wat overigens gunstiger is voor de plant. Edit: Ik lees op deze site dat de Oleander best tot °C kan overleven, dus dat moet lukken.

Sandy Hoi Ines, We gaan uw raad goed opvolgen en hopen dat we dan een veel mooiere oleander gaan krijgen.

In het voorjaar zag hij er wat troosteloos uit, knip deze takken dan in verschillende lengtes af. Ik had ook nog een vraagje Heb je een struik met oleander in pot gele bladeren lange takken vanuit de bodem, maar zie op de foto hoe hij er nu uit ziet.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   13.04.2021 09:59 Idse:
   Ik steek die altijd in een koffiefilter omdat het papier goed het resterende vocht opneemt.

   15.04.2021 01:04 Cherelle:
   Hoe krijgt hij zo'n mooie compacte struik.

   16.04.2021 07:27 Rami:
   Een te warme overwinteringstemperatuur kan de oorzaak zijn van de vorming van lange te dunne scheuten in het voorjaar.

  Ten anker

  Vond